#20 I veien for industrien

Trusler, trakassering og vold. Miljøforkjempere i mange land risikerer livet for å beskytte seg og sine omgivelsene mot miljøskadelig industri. Også i land vi vanligvis tenker på som liberale, demokratiske stater kan prisen for miljøaktivisme være høy. Nytt lovverk i USA beskytter olje- og gassrør, og de som protesterer risikerer høye fengselsstraffer. Kanadisk politi åpnet i desember for bruk av dødelig makt mot urfolksaktivister. På Nasafjell i Nordland har et gruveselskap søkt staten om å ta samiske rettigheter med tvang. Ser vi en global trend, og hvordan forstår vi denne fra et norsk-samisk perspektiv? Kan vi sammenligne det som skjer ute i verden med det som skjer her hjemme?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *