#12 Intellektuell Wrestling: Homo Solidaricus vs Homo Economicus

Hva bør samfunnet bygges rundt – Homo Solidaricus eller Homo Economicus? Begrepene preger aktuelle debatter om økonomisk ulikhet og velferdsstatens framtid. Hva ligger nærmest menneskets natur, det individuelle eller kollektive? Er det individuelle virkelig det mest rasjonelle, og det kollektive det mest empatiske? Og hvilken side vinner faktisk fram i dagens samfunn? Vi samler begge sider til intellektuell brytekamp!

Med: Heidi Nordby Lunde (Stortingsrepresentant for Høyre og leder for Oslo Høyre), Espen Henriksen (Førsteamanuensis ved BI Institutt for finans), Ingvar Skjerve (forfatter av boken Homo Solidaricus), Ebba Boye (Rethinking Economics) og Eirik Bergesen (All Makt)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *