#6 Ytringsfrihet i kunsten – Ways of Seeing

Hvor går grensene og hvordan vi kan sørge for at ytringsfrihet i kunsten forblir sterk, uavhengig av skiftende regjeringer og politiske klimaer?

Festivalen setter opp en forestilling av Ways of Seeing av Pia Maria Roll, Marius von der Fehr, Sara Baban og Hanan Benammar. Det har vært mye debatt rundt stykket og i Oslo bystyre ble det framlagt forslag om å stoppe støtten til Black Box der stykket ble spilt.

Kulturen er en sentral arena for politisk kritikk og kunstnerisk ytringsfrihet er helt nødvendig for et fungerende demokrati. Samtidig ser vi mange steder i verden at myndigheter, selv i demokratiske land, ønsker å styre kulturen ved å sensurere kunstnere som er kritisk til politikken som føres. Også i Norge opplever vi at ytringsfriheten i kunsten utfordres.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *