#2 Bevaring av regnskogen, naivt?

Norge har i ti år stått i spissen for bevaring av de gjenværende regnskogene. Med tre milliarder kroner årlig er en av de største bistandspostene og vårt viktigste klimatiltak. Internasjonalt samarbeider stater, organisasjoner, næringsliv og sivilsamfunn om å redusere ødeleggelsen av skogene.

Til tross innsatsen fortsetter hogsten av regnskog, og stadig flere urfolk og miljøaktivister blir drept og utsatt for vold.

Er det naivt å tro at vi kan stoppe ødeleggelsen av regnskogen? Får vi næringslivet med på laget? Hvorfor klarer vi ikke å beskytte lokale motstandere av hogst? Og hvor langt har man egentlig kommet?

Panel:  Atle Hamar, statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Truls Gulowsen, leder av Greenpeace Norge. Bjørn Rask Thomsen, administrerende direktør i Denofa. Anja Lillegraven, leder av Regnskogsfondets Asia- og Oseania-avdeling. Moderator: Eva Bratholm.

I samarbeid med NORAD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *